Nieuwsbrief

Nieuwsbrief oktober 2021 

Gezondheid in de herfst

In de natuur zijn veel prachtige geneeskrachtige planten te vinden. Nu de herfst zijn intrede doet, komen we in het seizoen van verkoudheid en griep. 

De Sambucus Nigra, vlier, is een geweldige struik die nu in het najaar bessen draagt. Je vindt de struik in veel parken, langs oevers en in bosgebieden. De bessen bevatten antibacteriële en antivirale stoffen waardoor de duur van je verkoudheid/ griep korter is. Ook bevatten ze milde vocht-afdrijvende en ontstekingsremmende stoffen die goed werken bij jicht, artrose, artritis en pijn. De bloesem heeft een samentrekkende en ontstekingsremmende werking. Goed tegen griep, koorts, verkoudheid, keelpijn en bronchitis. 

Vliersiroop/ extract kan je kopen in de natuurwinkel of drogist. 

Voetreflextherapie en gezondheid 

Ben je toe aan ontspanning, heb je last van hoofdpijn, maag- en darmklachten, vermoeidheid. In mijn praktijk is de basis van de behandeling voetreflexzonetherapie. Aanvullende behandelmethodes die ik geef zijn: Bach bloesemtherapie, Fytotherapie, EMDR (traumaverwerking), Reiki en ik geef adviezen in voeding en leefstijl. Bel of mail voor een afspraak. 

Met vriendelijke groet,

Mireille Smit
Kerkweg 37
2071 NB Santpoort-Noord
06-30152604
mireilleclaudiasmit@gmail.com
www.mireillesmit.nl